×

مهندسی مکانیک

مهندسی مکانیک

مکانیک بهشت ریاضیات است. این جمله زیبا از “لئوناردو اولر” ریاضیدان بزرگ سوئیسی بنیان‌گذار ارتباط تنگاتنگ ریاضیات با مکانیک است و همچنین مکانیک بخشی از علم فیزیک است. به همین دلیل دانشجوی مهندسی مکانیک باید در دو درس ریاضی و فیزیک قوی بوده و همچنین از هوش استعداد و قدرت تجسم خوبی برخوردار باشد. یک مهندس مکانیک بنا به مقتضیات رشته خود می‌بایست در محیط‌های تولیدی و در کارخانه‌ها اکثراً مشغول به کار گردد و در نتیجه باید توانایی کار در محیط‌های شلوغ و پرسروصدا و خشن و دور از شهر را داشته باشد.

دپارتمان مهندسی مکانیک مجتمع آموزشی آپادانا با بهره گیری از اساتید مجرب در حوزه صنعت و دانشگاه اقدام به برگزاری دوره های آموزش مهارتی در حوزه مهندسی مکانیک و در گرایش های طراحی جامدات ، حرارت و سیالات ، ساخت و تولید ، تبدیل انرژی ، مکاترونیک ، رباتیک ، مکاترونیک و … می نماید. این مجموعه به همت اساتید توانمد در جهت هدایت دانشجویان و فارغ التحصیلات رشته مهندسی مکانیک به بازار کار و افزایش مهارت های کاری و صنعتی تلاش و کوشش های فراوانی می نماید.

رشته مهندسی مکانیک دارای سه گرایش، طراحی جامدات، حرارت و سیالات و ساخت و تولید در مقطع لیسانس است که گرایش طراحی جامدات مهندسی مکانیک به بررسی انواع نیروها، حرکتها و تأثیر آنها در اجزاء مختلف ماشین می‌پردازد و مهندس طراح جامدات با توجه به نیازهای جامع، دستگاهها و ماشین‌ها مختلف را طراحی می‌کند.

گرایش حرارت و سیالات رشته مهندسی مکانیک به تحلیل و طراحی سیستم از دیدگاه حرارتی سیالاتی می‌پردازد و مهندس طراح سیالات به طراحی سیستمهای برودتی و حرارتی و تأسیساتی در ساختمان‌ها و اماکن می‌پردازد. گرایش ساخت تولید به مسائل مربوط به ساخت بهینه و تولید با کیفیت بالا می‌پردازد و بیشتر به حل موضوعات و مشکلات فرآیندها و دستگاههای ساخت و تولید می‌پردازد.

دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته مهندسی مکانیک برای ورود موفق به بازار باید توانایی های نرم افزار و سخت افزار تقویت کرده تا در ورود به عرصه کار مشکلاتی را نداشته باشند این آموزش ها شامل آشنایی با نرم افزار های طراحی مانند نرم افزار کتیا CATIA نرم افزار سالید ورکس SOLIDWORKS نرم افزار اتوکد AUTOCAS و … می باشد. همچنین آشنایی با نرم افزار های تحلیل مانند انسیس ANSYS و آباکوس ABAQUS و نرم افزار متلب MATHLAB نیز یکی از ضروریات این رشته می باشد.

برای گرایش های حرارت و سیلات و مهندسی تاسیسات آشنایی با حرفه اصول طراحی و لوله کشی صنعتی پایپینگ PIPING و نرم افزار های فلوینت FLUENT و نرم افزار کریر نیز بسیار مفید و کاربردی می باشد همچنین دانشجویان و فارغ التحصیلان گرایش ساخت و تولید باید با نرم افزار های ماشین کاری از قبلی پاور میل POWERMILL و نرم افزا مسترکم MASTERCAM اشنایی داشته باشند. یکی دیگر از دوره های مرتبط با مهندسی مکانیک دوره آموزشی تست های غیر مخرب و بازرسی جوش بوده که در عصر کنونی یکی از ضروریات آموزشی این رشته می باشد. آشنایی با استاندارد های ASME آشنایی با کلید فولاد آشنایی با طراحی انواع قالب ها قید و بند ها و…. از موارد مورد نیاز برای یک مهندس مکانیک می باشد.

توسعه‌ سخت‌‌افزاری‌ و رشد مسایل‌ مهندسی‌، گرایش‌ به‌ سمت‌ تولید داخل‌ و ایجاد تکنولوژی‌ تولید تجهیزات‌ و وسایل‌ در داخل‌ کشور و ‏روی‌ آوردن‌ به‌ خدمات‌ مهندسی در داخل‌ کشور به‌ علت‌ محدودیت‌های‌ ارزی‌ و کاهش‌ درآمدهای‌ نفتی‌، باعث‌ رشد چشمگیر بازار کار ‏مهندسین‌ مکانیک‌ در ایران‌ شده‌ است‌. یک‌ مهندس‌ مکانیک‌ در حال‌ حاضر در زمینه‌های‌ مختلفی‌ فعالیت‌ می‌کند که‌ از جمله‌ آن‮ها ‏می‌توان طراحی‌ و ساخت‌ ماشین‌آلات‌ و قطعات‌ آن‮ها، طراحی‌ و ساخت‌ تجهیزات‌ مکانیکی‌ نیروگاه‌ها، طراحی‌ و ساخت‌ تجهیزات‌ و ‏سیستم‮های‌ انتقال‌ و تصفیه‌ آب‌.

سیستم‮های‌ مکانیکی‌ وکنترلی‌ پالایشگاه‌ها و کارخانجات‌ شیمیایی‌، طراحی‌ و ساخت‌ تأسیسات‌ حرارتی‌ ‏و برودتی‌ ساختمان‌ها، ساخت‌ ماشین‌آلات‌ تغلیظ‌ و بازیافت‌ مواد مثل‌ کارخانجات‌ قند، کاغذ‮سازی، سیمان‌، نساجی‌، نمک‌ و کنسانتره‌، ‏طراحی‌ و ساخت‌ وسایل‌ و تجهیزات‌ حمل‌ و نقل‌ زمینی‌، دریایی‌ و هوایی‌، ساخت‌ تجهیزات‌ دفاعی‌ و ساخت‌ ربات‌ها، بازوهای‌ مکانیکی‌ و ‏سیستم‮های‌ تولید را نام‌ برد. در ضمن‌ یک‌ مهندس‌ مکانیک‌ می‌تواند به‌ عنوان‌ کارشناس و مشاور فنی‌ در بانک‌ها، شرکت‌های‌ ‏سرمایه‌گذاری‌ و بیمه‌ و شرکت‌های‌ بازرسی‌ و نظارت‌ امور بین‌المللی‌ فعالیت‌ کند.