×

دوره بازرسی جوش در شیراز

0 دیدگاه
مقاله آموزشی
به ما امتیاز دهید

دوره بازرسی جوش و کنترل کیفیت و کمیت مراحل جوشکاری انجام شده بر روی محصولاتی مانند لوله ، مخزن و انواع ساز ها تعریف میشود. بسیاری از ویژگی های جوشکاری در حین بازرسی جوش ارزیابی می شوند که برخی به اندازه جوش و بعضی دیگر به وجود ناپیوستگی در جوش مرتبط هستند. از این جهت ، اندازه جوش بسیار مهم است زیرا مستقیما به قدرت و عملکرد جوش بستگی دارد. معمولا دوره بازرسی جوش در شیراز به چند دلیل انجام می شود که معمول ترین آنها مشخص کردن تناسب کیفیت جوش با کاربرد مورد نظر است.

به منظور ارزیابی کیفیت جوش ، ابتدا باید معیارهایی تعیین کرد که به واسطه آنها بتوانیم ویژگی های جوش را مقایسه کنیم. علاوه براین ، برای نشان دادن اینکه چه سطحی از ناپیوستگی جوش قابل پذیرش است ، از کدها و استانداردهای خاصی که برای کاربردهای جوشکاری توسعه یافته ، استفاده می شود.

بازرس جوش چه وظایفی دارد؟

بازرس جوش فردی است که مسئول نظارت بر حسن اجرای اتصال ، مجموعه و سازه جوشی است. بنابراین بطور طبیعی او می بایست اطمینان حاصل کند که تمامی فعالیت های مربوطه به درستی در حال انجام هستند. بازرس جوش در انتهای کار و به عنوان آزمونگر اتصال ، مجموعه ، سازه یا تجهیز جوشی وارد نمی شود ، بلکه او از ابتدای کار و به هنگام تامین قطعات و مواد پایه و مصرفی مورد نیاز تا به هنگام تحویل دهی ساختار جوشکاری شده حضور دارد. از این استانداردهای مربوطه از جمله استاندارد ایزو ۳۸۳۴ (ISO 3834) فعالیت های مرتبط با بازرسی و آزمون که به نوعی بیانگر وظایف گروه بازرسی جوش است را به سه گروه کلی تقسیم می نمایند:

  • فعالیت های مربوط به بازرسی و آزمون پیش از جوشکاری
  • فعالیت های مربوط به بازرسی و آزمون حین از جوشکاری
  • فعالیت های مربوط به بازرسی و آزمون پس از جوشکاری

فرصت های شغلی دوره های بازرسی جوش

استخدام بازرس جوش در موسسات تولیدی و صنعتی بزرگ مانند شرکت نفت ، شرکت گاز ، شرکت پتروشیمی ، ماشین سازی (ماشین سازی اراک، ماشین سازی تبریز و…) ، شرکت ایران خودرو ، شرکتها و کارخانجات سازنده قطعات صنعتی مانند قطعات خودرو ، تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی ، لوازم خانگی ، کارگاه های کوچک و بزرگ تولیدی از قبیل در و پنجره‌سازی آهنی و آلومینیومی ، لوله‌کشی شوفاژ و حرارت مرکزی ، لوله‌کشی گاز خانگی و تجاری ، ساخت انواع کابینت ، میز تحریر ، کمد و فایل ، بازرس جوش و صافکاری انواع خودرو ها امکان پذیر است. چون معمولا کار بازرس جوش در صنایع مختلف به هم شباهت های زیادی دارد ، بازرس می تواند به راحتی در صنایع گوناگون فعالیت کند. او می تواند به پست هایی مانند سرکارگر ، مسئول شیفت یا مدیر کارگاه ساخت ارتقا یابد.

با کسب تجربه بیشتر نیز امکان کسب پست هایی در بخش های بازرسی جوشکاری ، کنترل کیفیت یا تست غیر مخرب وجود دارد. بسیاری از جوشکارانی که تحصیلات دانشگاهی دارند ، به عنوان تکنسین و بازرس جوش مشغول به کار می شوند.
همچنین جوشکاران باتجربه در صورت داشتن سرمایه لازم می توانند به صورت مستقل کار کرده و کارگاه جوشکاری راه اندازی کنند. با توجه به اینکه جوشکاری یکی از مشاغلی است که تقریبا در همه صنایع به آن نیاز است ، بازارکار خوبی برای جوشکاران در کشور وجود داشته و آینده شغلی مناسبی نیز پیش روی آنها قرار دارد.

مخاطبان دوره بازرسی جوش و تست های غیر مخرب چه کسانی هستند؟

مخاطبان دوره بازرسی جوش و تست های غیر مخرب ، کليه فارغ التحصيلان رشته هاي فني مهندسي بالاخص مهندسی مکانیک – عمران – مواد  – متالورژینفت – پتروشیمی  – شیمی و …  علاقه مندان به حوزه بازرسی ، کليه کارشناسانبازرسان و ناظران شرکتها و سازمانها و مديران شاغل در واحدهاي  فني – مهندسي، توليد، کنترل کيفيت، بازرسي فني و ساختمانی و عمرانی و تمامیه علاقمندان به این دوره می باشد(دوره­ های مشاوره بازرسی جوش در شیراز)

انواع بازرسی جوش کدامند؟

۱- بازرسی چشمی جوش (VT)

۲- تست مایعات نافذ (PT)

۳- تست ذرات مغناطیسی (MT)

۴-  تست آلتراسونیک (UT)

منظور از VT یا بازرسی چشمی چیست؟

بازرسی چشمی VT که مخفف کلمه انگلیسی (visual test) است ، یکی از متداول ترین روش های بازرسی جوش است و علت آن ساده بودن و ازران بودن این تست نسبت به سایر روش های بازرسی است. بازرسی چشمی VT  هم میتواند با چشم غیر مسلح و هم با چشم مسلح انجام شود. تمام عیوب ظاهری جوشکاری ترک های سطحی ، بریدگی کناره جوش ، روی هم افتادگی ، ذوب ناقص و … را مشخص کرد اما تنها نکته  منفی بازرسی چشمی VT این است که در این روش تنها عیوبی قابل تشخیص است که به هر نحوی به سطح راه پیدا کرده باشد و عیوبی که در داخل جوش وجود دارند با این روش متاسفانه قابل تشخیص نیست..

به ما امتیاز دهید